Roepkestrasse

Hannover

Apartments: 200
Floor Area: 11,829 m²
Work Phases: 1-4 + Artistic Supervision
Status: Planning Application

Project team: Holger Haas, Nils Lamm, Wiebke Nolte, Stefan Pelzer, Peng Wang
Client: Realique Projekt Adapt Hannover GmbH / Dannenberg Immobilienhandel GmbH

This L-shaped, seven-storey apartment hotel is located in an area of heterogeneous development in the Bult district of Hannover. A powerful, formally restrained building volume was chosen in response to this context. Its alignment along the perimeter of the block defines the street space and differentiates between a public face and a private inner courtyard (with underground car park). The elegantly proportioned clinker façade refers in its materiality and language of forms to the local building traditions. A regular pattern of curved balconies lends rhythm and interest to the façade. At base level, relief brickwork detailing adds emphasis, and at the top of the block, apartments with roof terraces are set back from the façade. The entrance to the building is placed centrally, at the corner. In total 200 studio apartments with high-quality fittings are being created here, each with its own outside space. The high standard is reflected, too, in the inclusion of a restaurant on the ground floor.

Go back